DE CE majoritatea copiilor cu autism evita contactul vizual ?

–   In primul rand exista diferenta intre copiii care evita contactul vizual si cei care nu au invatat cum sa utilizeze contactul vizual in timpul comunicarii.

In cazul celor care evita contactul vizual, exista o componenta senzoriala, care face sa fie neplacut contactul vizual.

–   Unul dintre deficitele majore ale copiilor cu autism este dificultatea de a-si coordona mijloacele de comunicare verbala cu mijloacele de comunicare non-verbala. De exemplu, in timp ce vorbeste cu cineva, un copil poate uita sa mentina contactul vizual (ceea ce face greu de stiut cui i se adreseaza). In plus, persoanele cu autism nu gasesc vreun inteles sau vreun sens in a comunica privindu-l pe celalalt in ochi, cum gasesc persoanele tipice. Ochii celorlalti nu constituie pentru persoanele cu autism surse de informatie.

– Pentru persoanele cu autism este dificila asocierea intelesului comunicarii cu mimica fetei celorlalti. Acest lucru are legatura cu abilitatile lor de comunicare sociala.

DE CE multi copii cu autism isi acopera ochii/fata/urechile cu palmele/mainile?

– E posibil ca in acel moment copilul sa vrea sa blocheze multimea de stimuli senzoriali care vine spre ei, sa se autoregleze senzorial sau sa exprime frica/anxietate. Majoritatea copiilor cu autism au o sensibilitate auditiva la anumite sunete, cum ar fi sunetul unui motor, al unui copil care plange, al apei trase la toaleta. Faptul ca isi acopera urechile poate fi o modalitate de a slabi inputul senzorial.

– Copiii cu autism, deseori au o hipersensibilitate senzoriala la stimulii auditivi. Astfel ca, sunete care pentru noi sunt tolerabile, pot fi percepute de ei ca fiind foarte deranjante.

– Deseori acoperitul urechilor este un comportament invatat si poate fi legat de anxietate, cum e in cazul unor copii care isi acopera urechile in apropierea unor potentiale sunete zgomotoase.

DE CE copiii cu autism ecolalizeaza/repeta cuvinte/fraze ?

DE CE multi copii cu autism nu vorbesc deloc?

DE CE multi copii cu autism merg pe varfuri?

DE CE multi copii cu autism isi flutura mainile ?

DE CE multor copii cu autism le place sa se invarteasca sau sa sara?

DE CE copiii cu autism sunt usor de surprins?

Copiii cu autism au dificultati in a anticipa evenimentele zilnice si in a filtra stimulii sociali irelevanti sau/si stimulii irelevanti din mediu. Cand copiii sunt luati prin surprindere pot aparea comportamente de evitare sau comportamente opozante.

DE CE multi copii cu autism intampina dificultati cand este vorba de a sta linistiti ?

DE CE multi copii cu autism se fixeaza pe anumite lucruri (lucruri marunte, cum ar fi : cele mai mici imagini dintr-o carte sau roata unei masini mari de jucarie) ?

DE CE multi copii cu autism par sa nu aiba nevoie de prea mult somn?

– din cauza hiperactivitatii cerebrale

– nu s-au gasit inca remedii si solutii in ce priveste incetinirea activitatii cerebrale.

DE CE multi copii cu autism par sa ramana „pierduti in spatiu”?

DE CE multi copii cu autism au probleme cu schimbarea, cu trecerea dintr-un mediu in altul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *