Dieta in care sunt excluse glutenul si caseina din alimentatie

Am primit numeroase intrebari cu privire la dieta in care sunt excluse caseina si glutenul din alimentatia copilului, de aceea vom vorbi despre aceasta in randurile ce urmeaza.
Sfatul nostru este ca atunci cand parintii decid sa incerce o dieta bazata pe excluderea caseinei si a glutenului din alimentatia copilului este de preferat sa se consulte medicul pediatru si medicul nutritionist.
In acest moment se pot gasi multe informatii pe internet despre aceasta dieta. Insa, este important de stiut ca din alimentatia copilului vor lipsi vitamine, minerale , calciul. De aceea sustinem ca este necesar sa cereti sfatul medicului pentru ca din alimentatia micutului dumneavoastra sa nu lipseasca elemente cheie ce il ajuta in dezvoltare.

Ce este glutenul?
Glutenul este un termen cumulativ, inexact definit, pentru diferite componente proteice . Este de origine vegetala , prezent in cereale.
Aceasta este gasita in grau, secara, ovaz, orz, porumb, orez, mei.
Ce este caseina ?
Substanta proteica ce se afla in lapte si care coagulandu-se formeaza partea componenta principala a branzeturilor.
In studiile de specialitate se precizeaza ca glutenul mai exact aceste componente proteice sunt corelate cu problemele copiilor la nivel cognitiv si la nivel fizic.
Se relateaza ca odata cu eliminarea glutenului din alimentatie copii au devenit mai atenti prin reducerea hiperactivitatii si ca au fost imbunatatite problemele digestive ale copiilor.
Prin eliminarea laptelui din alimentatie vom elimina principala toxina din lapte, caseina, aceasta fiind toxica pentru oameni si considerata a fi responsabila pentru urmatoarele probleme de sanatate: exeme, carii dentare, colite, etc.- studiu efectuat de catre dr.Benjamin Spock
Rolul sistemului gastro-intestinal este de a actiona ca “prima linie de aparare” pentru sistemul imunitar.
Autismul este tulburare a intregului corp. De aceea, alimentele si substantele pe care copiii le mananca au un impact direct cu ceea ce se intampla in creierul lor.
Inaintea inceperii acestei diete, recomandam intocmirea unei liste cu comportamentele copilului ce doriti sa se imbunatateasca , in urma eliminarii din alimentatie a caseinei si a glutenului. In cazul in care detineti cunostinte in aplicarea analizei comportamentale, atunci intocmiti analiza functionala a comportamentului pentru a avea rezultate mult mai concludente.
Fiti rabdatori !
The Sunderland protocol mentioneaza ca rezultatele apar de regula la 3 saptamani dupa intreruperea caseinei si la 3 luni dupa eliminarea glutenului din alimentatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*