Bucuresti - Telefon: 0721.753.779 | 0721.624.854

Str. Ostasilor nr. 7 , sector 1, Bucuresti Locatie

Ploiesti - Telefon: 0722.679.520 | 0726.170.006

Joaca-te cu copilul tau !

Foarte important in dezvoltarea copilui este TIMPUL ALOCAT JOCULUI .

In ziua de azi, noi, ca si parinti ne axam pe problemele cotidiene: plata intretinerii, mersul la banca pentru a plati ratele lunare, facturile,  hainele cu care ne imbracam, ce hainute cumparam copilului nostru, ce si cum mai fac „vedetele” si sa nu uitam de petrecutul timpului pe anumite canale de socializare.

In acest timp, copilul, fie el tipic sau cu probleme comportamentale (pentru ca voi vorbi despre ambele situatii) sta in fata televizorului. Si tocmai de aceea, eu recomand: TIMPUL pentru joaca! Da, da ! Poate parea ciudat, dar va propun ceva: anulati tot ce v-ar putea distrage: J inchideti calculatorul, televizorul si fiti doar voi cu copilul vostru.

Este important ca ambii parinti sa-si aloce TIMP PENTRU JOACA, atat  impreuna cat si  separat.

Poate va intrebati: ” de ce separat?”. Ideea nu este ca unul dintre parinti sa se implice mai mult decat celalalt! Si priviti partea pozitiva a lucrurilor: copilul dumneavoastra va avea parte de  minim 40 de minute de „joaca pe cinste”/zi.

Iata ce va propun:

Ganditi-va impreuna cu copilul vostru la 10 jocuri pe care le veti pune in practica.

Faceti o lista (nu uitati sa folositi creioane colorate , creta, desene reprezentative pentru a ilustra fiecare joc) J

Multi parinti prefera jocurile desfasurate la masa si jocurile cu reguli. Atentie! Copiii cu probleme comportamentale se vor adapta mai greu,  de aceea propun ca in prima faza sa nu fie abordate acest tip de jocuri (decat daca copilul doreste acest lucru).

Alege momentul zilei pentru JOC– ar fi bine ca joaca sa dureze minim  20  de minute si sa se desfasoare in fiecare zi, fara a fi intrerupta de alte activitati . Intreaga atentie trebuie sa fie indreptata catre copil.

Nu incepeti programul de joc pana nu sunteti intr-o dispozitie pozitiva.  Altfel, copilul poate percepe activitatea de joc  ca fiind o povara pentru parinte.

Incepe joaca – copilul isi va alege jocul cu care va incepe!

Comentati jocul, povestiti ce se intampla , astfel copilul va percepe implicarea dumneavoastra ca fiind amuzanta (nu uitati sa folositi un alt ton decat cel cu care copilul vostru este obisnuit).

In timpul jocului, laudati-l, din cand in cand. Este momentul in care ii impartasiti bucuria! Lauda poate fi insotita de imbratisari, pupici s.a.m.d.

Distractie placuta!