Despre noi

Cu o experienta de 18 ani in evaluarea si implementarea programelor destinate copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, intarziere in dezvoltare, anxietate, tulburari ale limbajului echipa A.I.P.A va propune o abordare holistica in interventia terapeutica

Pe parcursul anilor am putut observa latura emotionala fragila a copiilor si nevoia acestora de o abordare bazata pe joc, blandete si bucurie acestea fiind elementele cheie pentru a se deschide catre intreg potentialul lor.

In tot acest timp am constientizat cat de importanta este relatia dintre copil, familie si terapeut astfel incat ne indreptam in acest moment atentia catre latura emotionala a intregii familii pentru a obtine cele mai bune rezultate.

În acest sens, vă propunem o altfel de abordare a tulburărilor din spectrul autist:

* interventie comportamentala ABA ( terapie ABA) – unde părintele este liber să aleagă dacă dorește să participe alături de terapeut în implementarea programelor.

Etapele intervenției:

Consilierea părinților – descoperirea blocajelor și descifrarea acestora;
Perioada de preterapie – accesul părintelui în cameră este recomandat;
Evaluarea psihologica;
Implementarea programelor.
* Logopedie
* Grupuri de socializare

 

Monica Munteanu

PREŞEDINTE A.I.P.A

Psiholog Clinician Specialist

Sunt fiinta ce crede in Divinitate, in manifestarea emotiilor si interconectarea sufletelor . In urma celor 18 ani de practica psihologica, am invatat sa ma deschid in a-mi accepta propriile trairi si trairile celorlalti. Simt sa ma las ghidata in interactiunea cu persoanele rezonante in vederea eliberarii blocajelor de natura energetica si psihologice.

Incepand din anul 2004 am avut prilejul sa lucrez alaturi de copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, ADHD, copii cu probleme comportamentale si emotionale, punand astfel în aplicare programe ce vizeaza obtinerea aptitudinilor socio-emotionale.

Pe parcursul anilor am constientizat stransa legatura intre afectiunile ce apar la nivel fizic si latura emotionala, totodata am putut obseva ca totul este intr-o continua transformare iar atunci cand ne lasam sa cunoastem emotiile facem primul pas catre vindecare.

EXPERIENTA PROFESIONALA:

  • Membru fondator A.I.P.A – Asociatia pentru Interventie Precoce în Autism din anul 2006
  • Fondator al Academiei Hi Ha Hu – proiect ce vizeaza armonizarea emotionala a copiilor prin muzica si ateliere de dezvoltare personala
  • Director coordonator programe în cadrul Centrului “Sf. Mihail” (Fundatia C.I.D.-România)
  • Psiholog clinician in cadrul D.A.S.C.P. sector 4, Centrul de Consiliere pentru Parinti si Copii
  • Terapie la domiciliu, sub servizare U.K
  • Psihopedagog  în cadrul Centrului de zi pentru copii cu autism “Horia Motoi” ANCAAR (2004-2006)

CURSURI SI ATESTATE:

  • 2019- 2022 -,,Energetica vietii”- cursul a urmarit sa limpezeasca sensurile experientelor omului pe pamant si sa clarifice aspectele legate  de drumul sau intru constientizarea naturii sale divine, curs sutinut de dr. Cristian Muresan;
  • Master “Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale”, Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti;
  • Certificat (RBT®) Registered Behavior Technician;
  • Atestat de libera practica: Psiholog clinician –specialist –Autonom 24.07.2007;
  • Certified Laughter Yoga Leader de catre Laughter Yoga International University -9.07.20179.07.2017 Certified Laughter Yoga Leader  de catre Laughter Yoga International University;
  • Curs de specializare in terapia comportamentala si supervizare pe toata perioada cursului (2007-2008), training cu tema “Teoria si aplicarea terapiei comportamentale in educarea copiilor cu  tulburari din spectru autist”, eliberat de C.E.A.T. Irlanda de Nord, coordonator Mary Hopton Smith, sub supervizarea specialistilor: Linsey Sabienly, B.A.,M.S. si Grainne Dobbs, B.Ed., M.Sc.
  • Curs teoretico-practic de logopedie acreditat de catre Asociatia logopezilor din Romania;
  • Curs de specializare in abordarea clinica a copilului cu autism (terapia ABA), recunoscut de catre Asociatia de Psihoterapie Cognitiv-Comportamnetala, prof.univ. dr. Irina Holdevici;
  • Colaborare cu World Vision pentru organizarea de sesiuni de comunicare pentru parintii copiilor diagnosticati cu autism.

PARTICIPARI LA CONGRESE SI CONFERINTE:

  • iulie 2007 – Congresul National de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului si Conferinta Nationala de Sanatate Mintala a Copilului si Adolescentului, Bucuresti;
  • mai 2007 – Conferinta Internationala (“Diagnosticul neurogenetic si dezvoltarea programelor de terapie  pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist”, Bucuresti);
  • mai 2010  Lector in cadrul conferintei A.B.A  cu lucrarea: ,, Interventie asupra comportamentelor auto-stimulative”.
  • Participare la Conferinta Internationala A.B.A desfasurata in perioada 3-5 aprilire 2015 la Universitatea Romano-Americana;
  • Particularitatile halucinatiilor si ideatiei delirante in functie de diagnosticul bolii de fond
  • 2015 Seminar Totul despre parenting sustinut de Urania Cremene
  • 14-15 Noiembrie 2015 Conferinta TOTUL DESPRE PARENTING  sustinuta de Dr. Laura Markham
  • 07.2017 Certified Laughter Yoga Leader de catre Laughter Yoga International University

Oana Radu

VICEPREŞEDINTE A.I.P.A

Psiholog
BCaBA - (on hold)
Aromaterapeut

Ma numesc Oana Anacona Radu si profesez ca psiholog specializat în analiza comportamentala aplicata (ABA), aromaterapeut si profesor de Laughter Yoga (terapie prin intermediul râsului si a tehnicilor de respiratie din Yoga).

Începând din 2004, am avut sansa de a fi terapeut pentru copii cu TSA si alte tulburari de dezvoltare si pentru familiile acestora.
Experienta profesionala m-a modelat ca om si ca mama, aducându-mi deschiderea de a învata mai mult despre puericultura, neurostiinta, afectivitate, gestionarea emotiilor la copii.

Cred într-o abordare eclectica a terapiei. Înteleg ca fiecare pacient este unic si ca poate fi ghidat spre regasirea de sine valorizând multitudinea de terapii, tehnici si instrumente care ne sunt la îndemâna.
Din perspectiva mea de acum, vad ca fiind necesare în procesul vindecarii: conectarea cu persoana din fata ta, trairea prezentului cu toate starile ce vin sa fie simtite si deschiderea de a primi energia iubirii si a o lasa sa se reverse in jur.

Experienta profesionala:

  • Membru fondator si vicepresedinte al Asociatiei pentru Interventie Precoce in Autism (A.I.P.A.) – sept.2006 – prezent
  • certificare in aromaterapie, recunoscuta de Scoala Franceza de Aromaterapie – 2019
  • certificare ca Laughter Yoga Teacher, recunoscuta de Laughter Yoga International -2018
  • formator si coordonator pentru 10 terapeuti, in profesia de tehnician compotamental (RBT), 2015
  • lector conferentiar in cadrul Conferintei Internationale A.B.A., Bucuresti, 2015; titlul lucrarii: Rolul operantilor verbali in achizitionarea limbajului vocal-verbal la copiii cu T.S.A.
  • certificare BCaBA -2014
  • Psiholog in cadrul A.I.P.A. – august 2011 – prezent
  • Asistent social, pedagog de recuperare in cadrul Centrului pentru copii cu autism Sf. Mihail- Fundatia C.I.D. Romania oct.2007-iulie 2010
  • Director coordonator de programe terapeutice in cadrul Centrului pentru copii cu autism Sf. Mihail – Fundatia C.I.D. Romania – sept.2008 – mai 2009
  • psihopedagog la Centrul de zi pentru copii cu autism Horia-Motoi – ANCAAR – sept.2004 – sept.2006

Daniela Dumitru

Psiholog clinician
consilier psihologic

Sunt Dumitru Daniela, psiholog clinician. Dupa absolvirea Facultatii de Psihologie am decis sa continui procesul academic, dar si pe cel al propriei deveniri, cel de autocunoastere si de autoactualizare în cadrul masterului “Psihodiagnoza, Psihoterapie Experientiala Unificatoare si Dezvoltare Personala” al Universitatii din Bucuresti. Efortul constant, provocator, de extensie a constientei de sine si de unificare a tuturor semnificatiilor mele este facilitat de dinamica universului mereu spontan, ludic si ancorat în momentul prezent al copiilor.
În lucrul cu ei am înteles ca jocul este instrumentul principal de învatare si de reglare emotionala, iar autenticitatea si creativitatea sunt resurse terapeutice. Acestea împreuna cu acceptarea, caldura si prezenta psihologului construiesc un spatiu sigur în care copiii se simt iubiti, valorizati si motivati.

Ana-Maria Radu

Tehnician comportamental Inregistrat (RBT)
Artist plastic

Sunt Ana-Maria Radu, certificată internațional RBT (Registered Behavior Technician) din 2015. De peste 11 ani lucrez cu copii diagnosticați cu TSA şi alte tulburări de dezvoltare. Iubesc natura, joaca, animalele şi arta (licenţiată în Arte Plastice).
Creativitatea şi jocul îmi sunt atuuri în lucrul cu copiii, iar arta (desenul, pictura, modelajul) îmi este instrument de comunicare cu fiecare dintre aceştia.