Grupuri de socializare pentru copii

AIPA (Asociatia pentru Interventie Precoce in Autism) organizeaza grupuri de socializare pentru copii diagnosticati cu autism si alte tulburari de dezvoltare.
Copiii vor fi repartizati in grupuri, in functie de varsta si nivel de dezvoltare:
-grupuri pt. copii de 3-5 ani;
-grupuri pt. copii de 6-9 ani.

Grupurile de socializare se vor desfasura la sediul din Str. Ostasilor nr. 7 , sector 1, Bucuresti, zona Parcului Cismigiu.

Se vor forma grupe de 4-5 copii cu varste si niveluri de dezvoltare apropiate (in functie de nevoile copilului vor fi stabilite obiective specifice).

Pentru stabilirea nivelului de dezvoltare al fiecarui copil va avea loc un interviu preliminar (in cadrul acestei intalniri, copilul va veni insotit de parinti sau persona care se ocupa de educatia lui).

Activitatea se va desfasura timp de 90 de minute. Vom asigura un terapeut pentru fiecare copil (daca este nevoie) si o persoana care va modera activitatea.

Dupa interviurile cu parintii se vor stabili intervalul orar si zilele de desfasurare, astfel incat sa fie accesibile beneficiarilor. Deci, vom lua in calcul preferintele dvs.

Obiectivele ce se doresc a fi atinse in cadrul “grupului de socializare”. Bineinteles ca acestea vor fi adaptate nevoilor grupului respectiv:

invatarea prin modelare;
invatarea incidentala;
salutul si formule de politete (copilul va fi invatat atat sa raspunda cat si sa initieze);
cooperarea cu ceilalti ( invata sa-si impartaseasca gandurile, emotiile cu copii de aceeasi varsta; sa-si astepte randul; invata sa accepte un refuz si sa faca fata unui esec);
expunerea la instructiuni in cadrul unui grup (sa ramana in locul stabilit pe parcursul activitatii de grup; sa actioneze in unison cu grupul, sa cante in acelasi timp cu ceilalti, sa priveasca spre cel care vorbeste, sa raspunda la intrebarile adresate grupului, sa urmeze instructiunile grupului);
sa ofere informatii grupului/Circle Time;
sa gaseasca informatii punand intrebari

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*